Hoe werken wij als
Tandprothetische praktijk


Een tandprotheticus is zelf verantwoordelijk voor het geleverde kunstgebit en zal een zo goed mogelijk product afleveren. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van het kunstgebit werken wij zelf of samen met onze tandtechnicus aan uw nieuwe kunstgebit.

Uit hoeveel afspraken bestaat de behandeling?
Dit kan per patiƫnt iets afwijken, maar normaal gesproken bestaat de behandeling voor het vervaardigen van een nieuw kunstgebit, uit zes a zeven afspraken.
1. intake gesprek (eventueel het nemen van de eerste afdrukken als er geen machtigingsaanvraag nodig is, soms noodzakelijk)
2. nemen van eerste afdrukken
3. nemen van de definitieve afdrukken
4. bepalen van de beethoogte en stand van de tanden
5. beoordeling van de proefprothese
6. plaatsing van het kunstgebit
7. nacontrole

1. Intake gesprek en eventueel het nemen van de eerste afdrukken
Tijdens dit bezoek wordt gekeken hoe het met de mondgezondheid is gesteld en wordt de status van het kunstgebit beoordeeld (medische en prothetische anamnese), hierna wordt de eerste proefafdruk van de kaak of kaken genomen. Met deze proefafdrukken kunnen er speciaal voor u lepels gemaakt worden. 
NB Indien er dus eerst een machtiging aangevraagd dient te worden gaan we de tweede keer verder met de eerste afdruk.

2. Eerste afdrukken
Na afgifte machtiging wordt de eerste afdruk van de kaak of kaken genomen. Met deze situatieafdrukken kunnen er speciaal voor u lepels (malletjes) gemaakt worden.

3. Definitieve afdrukken
Met behulp van de speciaal voor u gemaakte lepels (malletjes) worden de definitieve afdrukken van uw beide kaakdelen gemaakt. Hiermee worden de randlengte en de pasvorm van uw nieuwe kunstgebit vastgelegd, zeg maar de fundering van het kunstgebit. Van deze afdrukken worden de definitieve gipsmodellen gemaakt.

4. Beetbepaling en tanden uitzoeken
Met een beetbepaling kunnen we vastleggen hoe de bovenkaak en onderkaak ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond aanwezig is voor het kunstgebit. Ook wordt met u besproken welke esthetische wensen u heeft en bepalen wij samen de kleur en vorm van de te gebruiken tanden. Eventueel kun u  foto’s van vroeger mee nemen voor een natuurlijk eindresultaat.

5. Proefprothese
Tijdens deze afspraak beoordelen we of de tanden mooi in uw mond staan en controleren we of de kiezen goed op elkaar sluiten. De tanden en kiezen staan nog op een wasplaatje en kunnen dus nog aangepast worden. Omdat bij het passen de prothese nog in was is, zal de pasvorm van de prothese dus nog niet optimaal zijn. Neem bij het passen iemand mee voor beoordeling.

6. Plaatsen van de prothese
De prothese is klaar en wordt in uw mond geplaatst. We controleren uw nieuwe kunstgebit op esthetiek, of de kiezen goed op elkaar komen en pijnplaatsen. U krijgt tevens een korte voorlichting hoe met uw kunstgebit om te gaan.
Let op!! Na plaatsing kunnen er later na bv. kauwen pijnlijk plekken ontstaan(drukpunten) neem dan z.s.m. contact op dan kunnen deze kosteloos weggehaald worden, ga nooit zelf vijlen of slijpen!!

7. Nacontrole
Na 2 weken kunt u een afspraak maken om eventueel waar nodig enkele correcties te doen. 


 


Tandprothetische praktijk Koedijkslanden
Rembrandtlaan 35
7944 GB MEPPEL
Telefoon: 0522 - 474 877
E-mail: info@tppkoedijkslanden.nl

OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m vrijdag
van 9.00 tot 16.00 uur
Uitgezonderd feestdagen
Hierbuiten op afspraak


Tandprothetische praktijk Dedemsvaart
Latyrusstraat 14
7701 CX DEDEMSVAART
Telefoon: 0523 - 614 274
E-mail: info@tppdedemsvaart.nl

OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m donderdag van
8.30 tot 17.00 uur
Vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur
Uitgezonderd feestdagen
Hierbuiten op afspraak


Tandtechnisch Laboratorium Avereest
Latyrusstraat 14
7701 CX DEDEMSVAART
Telefoon: 0523 - 615 295
E-mail: ttlavereest@live.nl

OPENINGSTIJDEN
Maandag t/m donderdag
van 8.30 tot 17.00 uur
Vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur
Uitgezonderd feestdagen
Hierbuiten op afspraak